Martine Hekman

Functie: Handbalster

(Emmen 1975)   Handbalster.
Meldde zich op haar zevende aan bij E en O in haar woonplaats. Bereikte met die club de eredivisie en het Nederlands team. Toen in 1997 de speelsters van de nationale selectie zich buiten de competitie en de verenigingen gingen voorbereiden op internationale toernooien, maakte ook Martine Hekman die stap. Later speelde ze met andere internationals bij SV Nieuwegein toch nog twee seizoenen in de Nederlandse competitie. Vertrok daarna naar de Bayer Leverkusen (Duitse Bundesliga), waarmee ze bekerwinnaar werd, maar in 2001 ook een ernstige knieblessure opliep. In het seizoen 2002-2003 maakte ze de overgang naar Greven in de op een na hoogste Duitse klasse. In dat seizoen keerde ze ook terug in de nationale ploeg. In 2004 besloot hij zijn actieve sportcarriere om als ploegleider in het marathonschaatsen terug te keren.