Theater Het Hek van de Dam

Organisatie type: Theater

Tot theater verbouwde boerderij in Ekehaar. Begin jaren '90 begonnen door de bewoners, het echtpaar Aad en Riet Wesseling. Een stichting draagt zorg voor de artistieke exploitatie. De eerste voorstelling vond plaats in februari 1991. Het theater fungeert als podium voor het amateurtheater en produceert tevens eigen voorstellingen. Het Hek van de Dam wordt gesubsideerd door de provincie Drenthe en de gemeente Aa en Hunze. Het theater ontving in 1996 de SNS Cultuurprijs Drenthe. Wegens financiële omstandigheden sloot het theater zijn deuren eind 2013.