Albert Haar

Functie: programmamaker

(Zuidwolde 1949) Deed sociaal cultureel werk in Zuidwolde, werkte korte tijd bij Drentse Taol en werd vervolgens programmaker bij Radio Drenthe.

In de jaren 1980 was hij lid van de door Gedeputeerde Staten ingestelde commissie Initiatiefgroep Radio Drenthe. Vanaf 1994 was hij programmaleider bij TV-Drenthe. Heeft thans een eigen communicatiebureau en werkt voor het Drents Audio Visueel Archief, dat hij mede heeft opgezet. Haar was samensteller van de 'Hunebed Turbo Show' (1984-1985) en richtte met anderen stichting Het Drentse Boek op, mede-oprichter en bestuurslid van de federatie Sont en bestuurslid van de Drentse Schrieverskring. Ook was hij initiatiefnemer voor de oprichting van stichting De Literaire Hemel en mede-initiatiefnemer en bestuurslid van de Stichting tot behoud van het cultureel erfgoed Harry Muskee.

Schreef korte verhalen en stelde met Marga Kool in 1983 het lesboek Samen Wieder, een lesboek Dreints (z.j.) en Samen wieder, een lesboek zuud-west dreints (1983) samen. In 2001 verscheen Een Zacht Licht, een videoportret van Peter van der Velde.