Berend Olfert Groen

Functie: Schilder, tekenaar, Popmuzikant, Drummer

(Nieuwe Pekela 1947 - Zeijen 2003) Schilder en tekenaar; popmuzikant (drummer). Zoon van een landbouwer.

Van 1962 tot 1968 drummer bij de destijds zeer populaire Groningse popgroep de Ro-d-ys; daarna korte tijd bij de groep Zen. Trouwde in 1972 met Arnica de Vroome (dochter van Harry de Vroome, landschapsarchitect); vestigde zich in Zeijen. Opleiding aan Academie Minerva te Groningen (1973-78; les van o.a. Piet Pijn en Ger Siks). Lid van het Drents Schildersgenootschap (1983-1990). Groen schilderde en tekende voornamelijk Noord-Drentse landschappen (veelal met beken), die hij tot de essentie terugbracht, ondermeer door alle begroeiing en bebouwing weg te laten. Werk van hem is o.a. in het bezit van het Drents Museum, dat in 2002 een overzichtstentoonstelling aan hem wijdde.