GlasHeinz

Organisatie type: Glaswerkbedrijf

In Nederland toonaangevend glaswerkbedrijf uit Nieuw-Buinen.

De onderneming importeert, verkoopt, distribueert en ontwikkelt glaswerk. GlasHeinz beschikt over gespecialiseerde glaswerkcollecties voor horeca, huishoudelijk gebruik en woondecoratie. Het bedrijf vindt zijn afnemers in de detail- en groothandel. De wortels van het bedrijf gaan terug tot 1838, toen de Duitser J.G.C. Heinz in Nieuw Buinen een glasblazerij annex groothandel vestigde. Ca. 1870 werd de glasblazerij van de hand gedaan. Men richtte zich daarna volledig op de verkoop en distributie van glas dat in de Nieuw-Buiner Glasfabrieken werd gemaakt. Aan het begin van de 20e eeuw legde de onderneming zich op de import uit onder meer Duitsland, Frankrijk en Polen toe. GlasHeinz introduceerde onder meer het befaamde kraagbierglas in Nederland.