Hilly Gankema

Functie: Atlete

(Nieuw-Amsterdam 1946) Atlete.

Kwam op twaalfjarige leeftijd met atletiek in aanraking door haar gymnastiekleraar Ad van Zweeden. Bij de atletiekvereniging De »Sperwers bleek zij een veelzijdig atlete op de korte sprintnummers, de horden en hoog- en verspringen. Daardoor was zij een uitstekende meerkampster. Bij de Olympische Spelen van Mexico in 1968 was zij reserve op de 4 x 100 meter estafette. Drie keer werd zij Nederlands kampioen op de 110 meter horden en de vijfkamp. Zij is nog steeds mederecordhoudster op de 4 x 200 meter estafette. Bij haar club De Sperwers bezit zij enkele clubrecords.