Persoon

Adri de Fluiter

Functie: Beeldend kunstenaar

Geboren: 1940

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

(Rhenen 1940)

Beeldend kunstenaar. Volgde de opleiding grafische vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunst te Arnhem en plastische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te Den Bosch. Woonde en werkte in Holsloot, vervolgens in Sleen. Hij deed vele jaren de pr voor theater De Muzeval te Emmen. Later was hij verbonden aan Kunst & Cultuur Drenthe.

De Fluiter werkte in de jaren '70 en '80 veel met textiel. Katoen vormde aanvankelijk de huid van opgevulde monumentale vormen. Later werden nieuwe textielsoorten verwerkt rond een staketsel tot zgn. wikkelbeelden. Met dit soort beelden maakte hij installaties over de hele wereld. Ze waren meestal op de locatie geïnspireerd. Zo ontwikkelde hij een groot netwerk. Het vrije ruimtelijke werk krijgt meestal een tweedimensionale uitwerking in beeldhouwerstekeningen. Ook werkt hij veel in opdrachtsituaties, waarbij een veelheid van verschillende materialen gebruikt wordt. Aan het eind van de vorige eeuw werd de vlamvorm een herkenbaar element in zijn werk. Hij is ook als tentoonstellingsorganisator actief, zoals bij Stadsbeelden te Emmen, Natuurkunst@drenthe en Peatpolis in Bargercompascuum.