Albert Jan Evenhuis

Functie: Politicus

Sleen 1941 – Doetinchem 2011) Politicus.

Was na een studie geschiedenis van 1966-1968 docent in Emmen, van 1968-1974 in Meppel. In 1970 werd hij voor de VVD in de Provinciale Staten van Drenthe gekozen. De laatste jaren was hij er fractievoorzitter. Van 1973-1986 zat Evenhuis in de Tweede Kamer. Van 1986-1989 was hij staatssecretaris van economische zaken, met o.a. middenstand en toerisme in zijn pakket. Voor Drenthe bleek dat niet onbelangrijk. Kwam later in opspraak vanwege onduidelijke financiële transacties, o.a. met de Groninger Kredietbank, maar werd uiteindelijk door de rechter vrijgesproken.