Begrip

Essent schaaktoernooi

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Schaaktoernooi, sinds 1997 onderdeel van de Hoogeveense manifestatie Glas In. De hoofdgroep heeft een unieke formule voor de samenstelling van de vierkamp: man/vrouw - oud/jong en Nederlander/buitenlander. Daarvoor worden uitgenodigd: de beste Nederlandse schaker, de sterkste schakende vrouw ter wereld, de jeugdwereldkampioen en een voormalige deelnemer aan het wereldkampioenschap.

Deelnemers in 2002: Loek van Wely, Judit Polgar uit Hongarije, haar landgenoot Peter Acs en Alexander Khalifman uit Rusland. Bijzonderheid: in de hoofdgroep wordt gespeeld met glazen schaakstukken, speciaal gemaakt door de Hoogeveense glaskunstenaar Cees van Olst.