Klaasje Eisses-Timmerman

Functie: Bestuurster

(Diever 1944 - Dwingeloo 2001)

Bestuurster. Volgde landbouwhuishoudonderwijs. Ze was al gauw actief in het lokale en regionale gereformeerde jeugdwerk en onder de christelijke plattelandsjongeren. Voor het CDA was ze statenlid van 1996-1998; lid van de Tweede Kamer van 1992-1994 en van 1998-2001. Landelijke bekendheid genoot ze als vice-voorzitster van de Emancipatieraad (1982-1989). Tot haar dood was ze voorzitster van de stichting Beileroord (vanaf 1991), bestuurslid van de NCRV (vanaf 1993), bestuurslid van het Fonds Vrijwilligerswerk Nederland (vanaf 1994). Ze heeft zitting gehad in tal van landelijke en regionale besturen. Ze was zeer actief voor de Christelijke Plattelandsvrouwenbond. Daarnaast was Eisses-Timmerman ook nauw betrokken bij de fusie tussen Licht en Kracht (Assen) en Beileroord; daarna vice-voorzitster van APZ. Van 1989-1992 was ze voorzitster van de Culturele raad Drenthe, in diezelfde periode ook vice-voorzitter van Radio Drenthe en voorzitster van de Educatieve werkplaats Drenthe.