Lydeke von Dülmen Krumpelmann

Functie: Keramiste

(Groningen 1952) Keramiste. Dochter van Erasmus Herman von Dülmen Krumpelmann en Marieke Eisma. Autodidact; kreeg begin jaren '80 aanwijzingen van Mieke Oldenburg en Jan Müller. Werkzaam in Assen. Von Dülmen Krumpelmann maakt hoofdzakelijk vrije kleinplastiek, meestal dierfiguren, vaak geplaatst in of op bouwwerkjes waarop teksten zijn gegraveerd, met verwijzingen naar de mythologie. Ze vervaardigde in opdracht o.a. ereprijzen voor het Internationale Concours Hippique te Zuidlaren en maakte in 1982 en 1989 afscheidsgeschenken voor de scheidende Commissarissen van de Koningin (resp. mevr. T. Schilthuis en de heer A.P.Oele). Lid van de Nederlandse Vakgroep Keramisten en het Drents Schildersgenootschap; is regelmatig vertegenwoordigd op tentoonstellingen van het DSG. Had diverse tentoonstellingen bij Galerie Wiek XX te Groningen en Galerie Brink 7 te Yde.