Persoon

Hugo Jozias de Dreu

Functie: Bestuurder

Geboren: 1893
Gestorven: 1983

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Afscheid van de burgemeester van Assen H.J. de Dreu (voorgrond) in het Concerthuis (de Kolk) te Assen. Vierde van links de commissaris van de Koningin J. Cramer; de andere personen zijn niet bekend. urn:rights:all-reserved

Bestuurder.

Socialistische onderwijzerszoon, bracht zijn schooltijd door in Nederlands-Indië. Werd na 1935 politiek actief in Amsterdam, o.a. als fractievoorzitter in de gemeenteraad. Werd in 1946 burgemeester van Havelte (tot november 1949), waarna hij de eerste socialistische burgemeester van Assen werd (tot 1958). Zat van 1947 tot 1960 in de Eerste Kamer. Van 1958-1962 lid van Provinciale Staten. Voorzitter van het stichtingsbestuur van de TT tijdens zijn Asser burgemeesterschap.