Drentse Genealogische Vereniging

Organisatie type: Genealogische Vereniging

Vereniging van geïnteresseerden in de Drentse genealogie, opgericht in 1972 door P. Brood en J.E. Ennik, medewerkers van het Rijksarchief en als zodanig nauw betrokken bij de bronnen voor genealogisch onderzoek. De vereniging speelde in op de sterk toenemende belangstelling naar amateur-onderzoek van voorouders en bereikte een ledental van bijna 400. Zij publiceerde het tweemaandelijkse tijdschrift Spint Arwt'n, verzorgde een lezingenprogramma en stimuleerde de uitgave van enkele boeken. De vereniging fuseerde in 1980 met de Historische Vereniging Drenthe tot de Drentse Historische Vereniging.