Organisatie

Stichting Drents Plateau

Organisatie type: Expertise centrum

Datum: -

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Onafhankelijk expertisecentrum dat overheden en non-profitorganisaties adviseert en ondersteunt op het gebied van cultureel erfgoed en architectuur en onderzoek verricht op deze terreinen. Gezeteld in Villa Ebbenerve aan de stationsstraat te Assen. 

De Stichting Drents Plateau organiseert de welstandscommissie voor tien van de twaalf Drentse gemeenten en de monumentencommissie voor alle twaalf. De stichting is begin 2002 ontstaan nadat de stichting Erfgoedhuis van Drenthe de activiteiten van stichting Het Drentse Welstandstoezicht had overgenomen. In het Erfgoedhuis van Drenthe waren in 2001 de provinciale afdeling Monumentenzorg, de provinciaal historicus, de provinciaal archeoloog en de museumconsulent voor Drenthe ondergebracht. Op 18 april 2012 is Stichting Drents Plateau te Assen door de rechtbank in Assen failliet verklaard.