Drents Audio Visueel Archief (DAVA)

Organisatie type: Archiefinstelling

Opgericht in maart 2002 als werkonderdeel van het Drents Archief te Assen. Het DAVA houdt zich bezig met het verzamelen, conserveren en voor een breed publiek toegankelijk maken van historisch film- en geluidsmateriaal over Drenthe. Eind 2002 was een collectie opgebouwd van bijna 1000 titels. Belangrijke onderdelen van de collectie zijn de films van Jan Poortman, de provinciale films van 1927 en 1951 en de verzameling interviews over WO II. In november 2002 organiseerde het DAVA het eerste Festival Oude Drentse Films.