Lodewijk Bernardus Johannes Dommers

Functie: Bestuurder, Ondernemer

(Coevorden 1837 - Amsterdamscheveld 1908) Bestuurder, ondernemer.

Stond in 1862 als directeur aan de basis van de Coevorder Gazcompagnie, die door de Drentsche Landontginning Maatschappij was opgericht en gas voor verlichting produceerde.  Vanaf 1862 tot 1874 was hij raadslid van de gemeente Coevorden. Hij werd secretaris van de Stieltjeskanaal Maatschappij en vervulde deze functie tot aan zijn dood in 1908. De Drentsche Landontginning Maatschappij (DLM) waarvoor hij administrateur en zaakwaarnemer werd, bouwde voor hem de villa 'La Paix', waar hij van 1874 tot aan zijn dood zou wonen. In 1884 werd hij de eerste burgemeester van Schoonebeek, terwijl hij van 1904 tot aan zijn dood lid was van het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe.

Dommers was bovendien nog zelfstandig vervener, initiatiefnemer van een winkel op coöperatieve grondslag en stichter van het ziekenfonds Hulp in Lijden te Nieuw-Amsterdam.