Klaas van Dijk

Functie: Politicus

(Meppel 1925 - Roden 1995) Politicus.

Van 1958-1963 wethouder van Groningen. Ondertussen maakte hij naam met het Drents programma van de RONO als 'Loco Lamert', een opmerkelijke wethouder. Hij was in de ban van zijn geboortestad waarover hij enkele boeken schreef. Hij promoveerde in 1953 op Radio en Volksontwikkeling. In zijn woonplaats Roden was hij enige tijd voorzitter van het museum Kinderwereld. Hij zat van 1967 tot 1976 voor de VVD in de Tweede Kamer, maar nam plotseling ontslag omdat hij in de Kamer de 'maatschappelijke warmte' miste. Hij was secretaris van Het Drents Genootschap van 1952 tot 1957 en daarna voorzitter van de Culturele Raad van Drenthe.