Kiny Copinga

Functie: Beeldend kunstenaar

(Odoorn 1943) Beeldend kunstenaar.

Volgde een beeldhouwersopleiding aan de Akademie voor Kunst & Industrie te Enschede. Woonde en werkte jarenlang in Steenwijkerwold; later in Emmen en Valthermond. Haar oeuvre bestaat uit zowel bronzen kleinplastiek als grote in opdracht gemaakte beelden in brons. Met als inspiratiebron de klassieke oudheid zijn vrouwenfiguren in gedeformeerde vorm vaak het onderwerp. De in statische houdingen uitgebeelde figuren krijgen dynamiek door de manier waarop de kleding gedrapeerd is. Het werk kenmerkt zich door het tijdloze karakter en door de combinatie van figuratie en abstractie.