Hugo Christiaan Carsten

Functie: Jurist

1. (Hoogeveen 1772 - Hoogeveen 1832) Jurist, schulte van Hoogeveen, advocaat fiscaal van de drost en lid van Gedeputeerde Staten. Grootgrondbezitter in Hoogeveen en hoofdparticipant van de Compagnie van 5000 Morgen aldaar. Zoon van Hendrik Jan (Hoogeveen 1721-1789), schulte van Zuidwolde en Hoogeveen 1762-1789. Vader van Hendrik Jan Carsten (1817-1908).

2. (Hoogeveen 1801- Amsterdam 1881) Advocaat, griffier van de rechtbank te Assen, lid van de gemeenteraad aldaar. Van 1826-1830 burgemeester van Beilen. Was tussen 1847 en 1857 eigenaar van het Tumulibos bij Balloo, waarvan de door hem daar gedane vondsten mede de stoot gaven tot de oprichting van het Drents Museum. Zoon van Caspar Everhard (Hoogeveen 1760-1809) Carsten, advocaat, landschrijver, raadsheer aan het hof van Drenthe.