Frans Christiaan Bursch

Functie: Archeoloog

(Leiden 1903 - Leiden 1981) Archeoloog.

Van 1927 tot 1945 verbonden aan het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. In de periode 1940-1945 directeur van het Rijksbureau voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek. Voerde enkele opgravingen uit in Drenthe, o.a. te Emmen. Zijn belangstelling betrof vooral grafheuvels en urnenvelden. Bursch promoveerde in Marburg op de bekerculturen in Nederland. In 1933 publiceerde hij zijn proefschrift als een overzicht van alle prehistorische grafheuvels, waaronder een groot aantal van Drentse bodem ('Die Becherkultur in den Niederlanden', Oudheidkundige Mededelingen uit het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden, Nieuwe Reeks 14, 39-123). In de oorlogsjaren was hij lid van de NSB. Na de oorlog werkzaam als leraar klassieke talen.