Lammert Buning

Functie: Historicus

(Assen 1914 - Winschoten 1979) Historicus.

Docent aan de lerarenopleiding te Groningen sinds 1971. Daarvoor vanaf 1951 werkzaam aan de kweekschool te Winschoten. Regelmatig publicist in het maandblad Drenthe en de Nieuwe Drentse Volksalmanak; van de laatste was hij vanaf 1972 ook redacteur. Promoveerde in 1966 op Het Herenbolwerk. Politieke en sociale terreinverkenningen in Drenthe over de periode 1748-1888, over de invloed van de Asser elite op de Drentse politiek. Daarnaast ging zijn interesse uit naar de opkomst van de vakbeweging in Drenthe en naar de boerenbeweging Landbouw en Maatschappij. Buning was beoogd auteur van een hoofdstuk in Geschiedenis van Drenthe, wat door zijn overlijden niet door ging.