Carry van Bruggen

Functie: Schrijfster

Pseudoniem van Carolina Lea de Haan (Smilde 1881 - Laren 1932) Schrijfster. Zuster van Jacob Israel de Haan. Al in 1882 verliet zij Smilde. Zij trouwde in 1904 de journalist Kees van Bruggen. In 1907 debuteerde zij met de novellenbundel In de schaduw. In de volgende jaren verschenen er nog enkele boeken van haar, deels handelend over haar joods-orthodoxe ouderlijk milieu, deels over de tropen waar zij van 1904 tot 1907 was geweest. Haar beste werk in deze tijd was De verlatene uit 1910. Na haar scheiding in 1917 bleef zij de naam Carry van Bruggen voeren. Zij publiceerde nog verschillende romans en was bovendien journalistiek actief.