G.A. (Gerrit) Brouwer

Functie: Bioloog, Fotograaf

(1898 - 1981) Veelzijdig bioloog met uitzonderlijke landelijke gebiedskennis en kennis van vogels en zoogdieren.

Gedreven natuurbeschermer, die voor de provincie Drenthe in 1942 de 'Lijst van natuurreservaten welke voor bescherming in aanmerking komen' heeft opgesteld ten behoeve van het Besluit Bescherming Natuurgebieden. Hij was vanaf de oprichting in 1934 tot 1979 bestuurslid van de Stichting Het Drentse Landschap. Als bij deze stichting of bij Natuurmonumenten financiële problemen waren bij de verwerving van gronden, dan kocht hij ze soms zelf om ze later over te dragen. Bekleedde ook bestuursfuncties bij landelijke natuurbeschermingsorganisaties.