Jan Wolter Borgesius

(Exloo 1883 - Winschoten 1969) Schrijver.

Was inspecteur bij de Nationale Levensverzekeringsbank en werd vervolgens directeur van een kolengroothandel. Als schrijver werd hij bekend door een groot aantal jacht- en natuurverhalen, waarbij hij - als verwoed jager - putte uit eigen ervaring. Zijn jachtverhalen verschenen in de jaren '30 regelmatig in De Nederlandse Jager. Ook schreef hij in Drentherwolde, het blad van de vereniging Drenthe te Groningen, waarvan hij een van de oprichters was. Hield ook voordrachten voor de RON. Publiceerde voorts in het maandblad Drent(h)e, Oeze Volk en in het Kerkkrantje van Odoorn. In 1985 verscheen postuum een selectie van zijn verhalen in de bundel Herinneringen van de Drentse jager.