Eric Boot

Functie: Beeldend kunstenaar

(Oldehove 1922) Beeldend kunstenaar.

Opgeleid aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Vestigde zich vanuit Den Haag in de jaren '70 te Westdorp en daarna in Borger. Maakte zowel klassieke bronzen beelden (o.a. portretten, reliëfs, plaquettes), alsook sobere sculpturen en strak monumentaal werk in relatie met architectuur. Zijn materiaalkeus is heel veelzijdig: metaal, steen, beton, hout, kunststof en glas. Boot realiseerde zeer uiteenlopende kunsttoepassingen in relatie tot openbare gebouwen. Een groot aantal ervan bevindt zich in Drenthe. Hij is naast zijn beroepspraktijk jarenlang docent geweest aan het ICO (Instituut voor Creatieve Ontwikkeling) te Assen.