Boomkroonpad

Wandelroute in boswachterij Borger.

Eigenaar is Staatsbosbeheer, de aanleg was gereed in 1996. Het Boomkroonpad trekt jaarlijks tussen de 125.000 en 150.000 betalende bezoekers. Door een worteltunnel van 23 m lang en vervolgens een wenteltrap omhoog, arriveert de bezoeker op 7,5 m boven de grond bij het begin van een loopbrug. Die voert in etappes naar een ronde toren van 22,5 m hoogte. Dat levert een ongewone kijk op een zee van boomkronen. De brug is 125 m lang, wordt gedragen door negen metalen pylonen en eindigt op de begane grond, waar diverse wandelingen verder het bos invoeren. Er zijn uitgewerkte plannen voor de uitbouw naar een bos-themapark en de bouw van een tweede, hogere toren.