Bollenveen

Veentje noordwestelijk van Zeijen gelegen.

Vooral bekend vanwege de talrijke archeologische vondsten die daar in de eerste helft van de 20e eeuw gedaan werden. Meest opmerkelijk waren de 'bijenkorfvormige stenen bouwsels' die aan het begin van de jaren '20 aan het licht kwamen. A.E. van Giffen voerde er in 1927 en 1948 opgravingen uit. Onder de vondsten uit het veentje bevinden zich een grote hoeveelheid aardewerk, dierenbotten en delen van houten wagens, waaronder versierd houtsnijwerk. Onbevestigd is de vermelding dat er ook twee veenlijken gevonden zijn. De vondsten dateren uit de Romeinse tijd en de volksverhuizingstijd.