Koert de Boer

Functie: Directeur

(Vlagtwedde 1921) Directeur.

In de oorlog gevlucht naar Engeland en later als bevrijder teruggekomen. Werd aansluitend beroepsmilitair maar vond dit na tien jaar genoeg. Na aanvankelijk bij Bruynzeel in Zaandam gewerkt te hebben, kwam hij in 1961 naar Drenthe als directeur van Thomassen & Drijver blikfabriek in Hoogeveen. In 1967 volgde zijn benoeming als directeur van de Coöperatieve Melkproductenbedrijven DOMO-Bedum G.A. (tot 1976). In die functie zou hij groot gezag opbouwen bij de aangesloten boeren. Boer moest aftreden om gezondheidsredenen. Was daarna nog jaren actief als voorzitter van de Kamer van Koophandel.