Elly An de Boer

Functie: Handbalster

(Emmen 1979) Handbalster.

Begon met handballen bij E en O. Maakte deel uit van de talentvolle groep die met trainer Harry Weerman de eredivisie bereikte en drong door tot het Nederlands team. Vertrok in 1997 bij E en O toen de nationale selectie zich buiten de clubs en de competitie ging voorbereiden op de internationale toernooien. Speelde met andere internationals later toch in de competitie bij SV Nieuwegein om vervolgens de stap naar het buitenland te maken. Via TSV Bayer 04 (Duitsland) belandde de opbouwspeelster bij de Deense topclub GOG Gudme. Na een goed begin raakte ze daar mede door een blessure haar basisplaats kwijt. Daarop verkaste ze naar Odense (eveneens Denemarken) om in 2003 te gaan spelen voor het Noorse Baekkelaget. Door een conflict met bondscoach Bert Bouwer speelde ze toen niet meer in de nationale ploeg. Door een conflict met bondscoach Bert Bouwer speelde ze enige tijd niet in de nationale ploeg. Na het vertrek van Bouwer stelde ze zich weer beschikbaar. Het wereldkampioenschap in St. Petersburg (2005) miste ze door studie en een lichte blessure. Stapte in 2003 over naar FCK Handbold in Denemarken.