Begrip

Bloemencorso Eelde

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Bloemencorso in Eelde met als thema 'Film', met praalwagens van de speelfilms 'La Dolce Vita', 'Op hoop van zegen', 'Faja Lobbi', 'Gold Rush', 'De rode schoentjes' en diverse Disneyfiguren. Deze video of jouw TV-favoriet op DVD bestellen? Ga naar: http://www.beeldengeluid.nl/tvfavoriet

Optocht van met bloemen versierde wagens, voor het eerst in 1957 georganiseerd door de Stichting Bloemencorso Eelde.

De 'corsowijken' van Eelde verzorgen de bloemenwagens voor de optocht die elk jaar een ander motto heeft. Het idee voor een corso werd in 1956 geboren na een door de Floralia-commissie georganiseerd bezoek aan het Bloemencorso Aalsmeer. In datzelfde jaar werd een voorlopig comité opgericht waarin onder meer A.S. Planting zitting nam. Planting, hoofd van de Tuinbouwschool, was een van de drijvende krachten achter het corso. Aanvankelijk was het de bedoeling de stad Groningen in de opzet te betrekken, maar deze samenwerking kwam nooit van de grond. Het bloemencorso heeft veel aan de - landelijke - bekendheid van Eelde bijgedragen.

Literatuur