Peter Bekker

Functie: Docent

(Haarlem 1946) Docent aan de RSG Stad en Esch te Meppel.

Richtte in 1992 in samenwerking met collega Simen Veltman de bibliofiele uitgeverij Bekker & Veltman op. Bekker stichtte in 1994 De Koekanger Handpers. Vanaf dat jaar werden de uitgaven van de uitgeverij, soms in samenwerking met het Drukkerijmuseum te Meppel, gezet uit lood op een trapdegel geproduceerd. In de meeste uitgaven zijn illustratieve lino-sneden van Bekker opgenomen. Na de opheffing van de uitgeverij Bekker & Veltman in december 2002 zet De Koekanger Handpers haar activiteiten voort. Onder de reeds verschenen uitgaven van de uitgeverij bevindt zich werk van diverse bekende Nederlandse auteurs.