Bekijk het maar

Atelierroute.

Georganiseerd sinds 1984. Aanleiding voor het organiseren was het passeren door het provinciaal bestuur van Drentse kunstenaars voor de vervaardiging van een portret van de vertrekkende Commissaris der Koningin, A.P. Schilthuis. De kunstenaars Jelly van den Bosch, Mariet Schedler en Tineke Meinema namen het initiatief tot een protestactie in de vorm van een tweedaagse atelierroute: het publiek moest zelf maar eens komen kijken of er in de eigen provincie geen gekwalificeerde kunstenaars beschikbaar waren voor een dergelijke opdracht. De actie leverde een jaarlijks veel publiek trekkende atelierroute op. Resultaat was ook dat sindsdien de provincie Drenthe iedere vertrekkende CdK door een kunstenaar uit Drenthe heeft laten portretteren.