Hendrik Marchienus (Harry) Been

Functie: Directeur

(Zweeloo 1949) Momenteel algemeen directeur van de KNVB.

Behaalde in 1966 het einddiploma hbs-B aan het Gemeentelijk Lyceum in Emmen. Studeerde in 1974 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de sociale wetenschappen. Was vervolgens drie jaar werkzaam als coördinator stadsvernieuwing bij de gemeente Nijmegen. Van 1976 tot 1980 was hij waarnemend hoofd stadsontwikkeling en economische zaken van de gemeente Veendam. Daarna vervulde hij de functie van adjunct-gemeentesecretaris, tevens diensthoofd van de secretarie bij de gemeente Zwolle van 1980-1986, daar was hij tot 1989 gemeentesecretaris.

In 1989 trad hij in dienst van de KNVB als algemeen directeur. Van 1996 tot 2000 was hij ook directeur van EURO 2000, de organisatie van het Europees voetbalkampioenschap in Nederland en België. Hij was van 1990 tot 1998 vice-voorzitter van de Europese Commissie Fair Play. Hij is nu nog waarnemer van FIFA- en UEFA-wedstrijden.