Organisatie
Alle rechten voorbehouden

Archeologische vereniging Meppel e.o.

Organisatie type: Archeologische vereniging

Datum: -

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Archeologische Vereniging Meppel e.o. Vereniging van amateur-archeologen, in 1999 voortgekomen uit de in 1993 opgerichte Archeologische Werkgroep Meppel. Aanleiding voor de oprichting was de sluipende vernietiging van archeologische waarden bij nieuwbouwactiviteiten in Meppel. De vereniging documenteert archeologische resten die tevoorschijn komen bij graafwerkzaamheden en publiceert daarover in een onregelmatig verschijnend magazine. Dankzij de alertheid van de AVM konden in 2002 delen van de fundamenten van kasteel De Kinckhorst worden gedocumenteerd. De AVM is aangesloten bij de Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland en onderhoudt nauwe contacten met de archeologische werkgroepen van Staphorst, Steenwijk, Brederwiede en de historische vereniging Stichting Oud Meppel. 

De Archeologische Vereniging Meppel en Omstreken is sinds januari 2019 opgeheven. De activiteiten zijn ondergebracht in de Werkgroep Archeologie van de Stichting Oud Meppel. De leden van de voormalige vereniging maken nu als vrijwilliger deel uit van deze werkgroep.