Persoon

Janny Alberts-Hofman

Functie: Schrijfster

Geboren: 1929
Gestorven: 2008

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

(Noord-Sleen 1929 – Sleen 2008) Schrijfster van toegankelijke Nederlands- en Drentstalige verzen.

Haar Nederlandstalige uitgaven zijn sterk religieus getint; voor haar dialectwerk geldt dat in mindere mate. Belangrijk thema in haar werk is het verlangen naar eenwording en vervolmaking. Ze was bestuurslid van de Drentse Schrieverskring en van het maandblad Oeze Volk. Publiceerde in diverse periodieken. Werkte mee aan een bundel Drentse kerstliederen. Samen met anderen vertaalde ze het bijbelboek Jacobus en psalmen en gezangen in het Drents. Alberts-Hofman was ook actief binnen de federatie SONT en was jarenlang presidente van de Nederlandse Christen Vrouwen Bond. In Drenthe werd ze bekend door literaire avonden waarop ze voorlas uit eigen werk.

Belangrijkste bundels: Het spinnewiel (1978), De draod lôp deur (1980), Um hoes en hof (1982), Gods glimlach (1984), Geef mij uw hand (1985), Terug naar de Bron (1987), Liesterkrallen (1989), Groeien naar het licht (1990) en Stemmen in de wind (1997).