The Alabama Country Boys

Organisatie type: Muziekgroep

Muziekgroep, bestaande uit zanger en gitarist Gerard Fuhler (Emmen 1955), zanger en gitarist Marinus Snippe (Emmen 1956) en contrabassist Albert Stam (Emmen 1963).

De band werd opgericht in 1981. Fuhler was al enkele jaren als soloartiest bezig, maar wilde stoppen. Door toedoen van blue-grass- en oldtime-organisator Bé Holdman kwam hij in contact met Marinus Snippe. Een jaar later werd besloten samen verder te gaan. Na ruim zeven jaar waren ze min of meer uitgekeken op het repertoire en bassist Albert Stam werd het derde lid van de Alabama Country Boys; met het toetreden van Stam werd de zang driestemmige close harmony.

Discografie: Rocking alone (ep 1986).