Aerophoto Eelde

Organisatie type: Bedrijf in luchtfotografie

Bedrijf gevestigd op Groningen Airport Eelde, houdt zich bezig luchtfotografie.

In 1968 opgericht door Herman Conens, die in 1963 al een vergunning voor het maken van luchtfoto's kreeg. Aanvankelijk huurde hij een vliegtuig; in 1973 werd het eerste eigen toestel gekocht. Tot februari 2003 fotografeerde Conens in Nederland 27.304 locaties, waarvan 4988 in Drenthe, 10.668 in Groningen en 5537 in Friesland. Opdrachtgevers zijn bedrijven, overheidsinstellingen, dagbladen en tijdschriften. Sinds 1979 wordt Conens bijgestaan door José Geling. Zij beheert o.a. het luchtfotoarchief van Huug Smit, met ongeveer tweeduizend luchtfoto's uit de jaren '50.