ACV

Organisatie type: Voetbalvereniging

Volledig: Asser Christelijke Voetbalvereniging - Opgericht in 1939 en uitkomend in het zaterdagvoetbal. Uitgegroeid tot de succesvolste noordelijke amateurclub met landelijke bekendheid. Sinds het seizoen 1976-77 onafgebroken actief in de hoogste klasse. Kampioen in 1978, 1979, 1980, 1986, 1987, 1990, 1992, 1994 en 2002. Algemeen zaterdagamateurkampioen van Nederland in 1978, 1986 en 1987. Algemeen amateurkampioen van Nederland in 1978 en 1986. Winnaar KNVB-amateurbeker in 1978. Bekende spelers waren: Ab Gritter, Jan Schipper, Mariano Bombarda, Ronald Manders, Jan Mennega, Bert Meertens, Peter Kuntz, Ronnie Krohne, Jack Soumeru, Jan Smid, Eddy Bosman, Lucien Sahetapy, Rolf de Boer en Michel Schoemaker. Peter Hoekstra speelde in de jeugd bij ACV. Hans Westerhof was als speler en als oefenmeester aan ACV verbonden. Later werd hij trainer in het betaalde voetbal (FC Groningen, PSV, Ajax-jeugdopleiding, Willem II). Verdere trainers o.a.: Henk Drewes, Peter Koetsier, Johan Zandstra, Ron Jans (later FC Groningen) en Foppe de Haan (later SC Heerenveen).