Acordis Industrial Fibers b.v. Emmen

Organisatie type: Garenfabriek

Garenfabriek. Vestiging in Emmen van de multinational die in Arnhem zijn hoofdkwartier heeft. Het moederbedrijf is een van de leidende producenten van industriële garens in de wereld. Op het EMMTEC Industry & Business Park zijn zowel een kantoor als een fabriek gehuisvest. Naast Obernburg (Dld.) is Emmen de enige vestiging in Europa die beide combineert. Acordis Industrial Fibers is onderdeel van Acordis, een bedrijf dat in 1998 ontstond. Moederbedrijf Akzo Nobel voegde dat jaar zijn activiteiten op het gebied van chemische vezels samen met die van het aangekochte Britse bedrijf Courtaulds. De Akzo-locatie in Emmen werd daarmee onderdeel van Acordis. Eind 1999 stootte Akzo Nobel Acordis af. Acordis Industrial Fibers is een van de grootste werkgevers in Emmen.