Aardgaszuiveringsinstallatie Emmen

Installatie, in 1988 in gebruik genomen om aardgas te behandelen dat afkomstig is van gasvelden in Zuidoost-Drenthe en Twente. Het gas uit deze velden bevat een kleine hoeveelheid zwavel. Deze zwavel moet verwijderd worden om het gas bruikbaar te maken voor verder gebruik. De geproduceerde zwavel wordt aan de chemische industrie geleverd, het gas aan de Gasunie. De ontginning van deze kleinere gasvelden past in het regeringsbeleid om de productie uit kleinere gasvelden in Nederland te stimuleren. Dit heeft geleid tot het in productie nemen van tientallen kleinere gasvelden. Er is alle reden voor om nu vooral hieruit te winnen, omdat er thans nog voldoende 'menggas' uit Groningen is.