Lucas Aardenburg

Functie: Ondernemer

(Wijk aan Zee 1897- De Bilt 1975) Ondernemer.

Afkomstig uit een tuindersgezin te Langendijk werd hij in 1918 directeur van het kantoor Beverwijk van de Handelsraad. In 1923 begon hij een fouragehandel. In 1929 startte hij in Hoogeveen met een conservenfabriek, die voortdurend zou groeien en uitbreiden. Naast het conserveren van groenten begon hij ook een kippenslachterij en een groentendrogerij. In 1954 gaf hij werk 180 man in de winter en 460 in de zomer. Hij had 350 gezinnen die thuiswerk voor hem deden. In 1960 deed hij zijn bedrijf over aan Unilever. Zie ook: Lucas Aardenburg.