RAJA

Organisatie type: jeugdwelzijnsorganisatie

Volledig: Raad voor Jeugdaangelegenheden

Instelling, opgericht in 1970 op initiatief van een aantal welzijnsorganisaties en het provinciaal bestuur. De raad richtte zich op jeugdbeleid in de ruimste zin, zoals bijv. onderwijs, arbeidsvoorziening en sociaal-cultureel werk. De RAJA vormde projecten rond deelproblemen en zocht daar een oplossing voor inclusief de financiële middelen. Er werden projecten ontwikkeld op verschillende terreinen in samenwerking met tal van organisaties (nazorg gijzeling Smilde, alfabetisering, onderwijsstimulering, automatisering, vrijwilligerswerk, accommodatiebeleid etc.)

In 1993 opgegaan in de organisatie STAMM.