Dalerend

Wegdorp in de gemeenten Hoogeveen en Coevorden, enerzijds aan de Brugstraat (tussen Nieuwlande en de Overijsselse grens), anderzijds haaks op de Brugstraat, aan de straat de Steigerwijk, langs het kanaal de Steigerswijk, oostwaarts tot Dalerpeel. Het noord-zuidgedeelte vormde vóór de gemeentelijke herindeling van 1998 inderdaad het westeinde van de gemeente Dalen, tevens van de vroegere gemeente Coevorden. Sindsdien vormt de weg Splitting de nieuwe gemeentegrens en deelt daarmee de plaats aan twee gemeenten toe.