AAF International b.v. Emmen

Organisatie type: Producent in filterproducten

Vestiging van een Amerikaanse multinational, gespecialiseerd in het filteren en conditioneren van lucht. Gestart in 1968.

In de specialistische productielocatie in Emmen worden sinds 1980 filterproducten gemaakt. Deze producten levert AAF (American Air Filter) aan een breed spectrum van industrieën en energieverbruikers in Europa en het Midden-Oosten. Het bedrijf produceert tevens glasvezelmateriaal. Wat arbeidsplaatsen betreft, behoort AAF International tot de vijftien grootste bedrijven van Emmen. De vestiging heeft in de jaren '70 een filiaal in Klazienaveen gehad.

In september 2018 sloot de fabriek.