Adrianus Johannes (Aad/-Arie/-Aart) Zwart

Functie: Schilder, tekenaar

(Rijswijk 1903 - Laren 1981) Schilder en tekenaar. Aanvankelijk opgeleid tot reclameschilder. Daarna opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1922-1924); volgde ook lessen bij Otto Kriens te Rijswijk. Heeft op veel verschillende plaatsen gewoond en met een woonwagen en woonboot rondgetrokken, o.a. in Brabant. Tussen 1937 en 1945 woonde hij in Meppel. Hij had daar contact met K. Smink, A. Torie en andere leden van Kunstkring de Oase. Reisde regelmatig naar Zuid-Frankrijk en naar Ibiza en Mallorca. Zwart schilderde en tekende landschappen, bloemen, stillevens en interieurs in naturalistisch-impressionistische trant.