TT-nacht

Nacht voorafgaande aan de TT-races, voor Assenaren en bezoekers van elders een hoogtepunt van de TT.

Aan de gezellige sfeer dreigde rond 1970 een einde een einde te komen. In de binnenstad werd herhaaldelijk gevochten. Winkelruiten die niet met planken waren afgeschermd sneuvelden onder een regen van straatstenen; glazen en blikjes vlogen door de lucht. De ME voerde charges uit. De politie was aanvankelijk niet ingespeeld op de 'opschoten bende jongelui uit het westen'. Die werd vanaf uitkijkposten in de gaten gehouden. Deskundigen van de Rijkspsychologische Dienst werden ingeschakeld om de onregelmatigheden te onderzoeken. Hun conclusie: 'Verveling en drank speelden een belangrijke rol.' Hun advies was te zorgen voor meer spreiding van evenementen over de binnenstad. Sindsdien spelen popgroepen op diverse plaatsen in het centrum en worden kartraces georganiseerd. Stalletjes met eten en drinken zorgen voor een aanvulling van het amusementsaanbod.