De Tamboer

Organisatie type: Theater en congrescentrum

Bron: Museum de 5000 morgen, Hoogeveen

Theater en congrescentrum in Hoogeveen.

Geopend op 21 april 1967 door koningin Juliana. Het complex werd in de jaren '90 ingrijpend verbouwd. Sinds 1997 beschikt de Tamboer over twee zalen. De nieuwe zaal heeft achthonderd zitplaatsen en is daarmee de grootste theaterzaal in Drenthe. Architect van zowel het oude als het nieuwe complex is Onno Greiner, één van de bekendste theater-architecten van Nederland. Zo was Greiner in 1991 mede verantwoordelijk voor de verbouwing van theater Carré in Amsterdam. Jan Goedegebuur, Gerrit Tinholt, Henk Everts en Giel Pastoor.waren achtereenvolgens directeur van De Tamboer. De huidige directeur is Diederik van Leeuwen.