Berend Jan (Ben) Snijders

Functie: Schilder

(Almelo 1943) Schilder.

Opleiding aan Academie Minerva (1961-65; les van o.a. E. Musch en D. Kraaijpoel). Woonde in Dedemsvaart (1944-61), Groningen (1961-67), Norg (1967-1970) en Annen (vanaf 1970).

Heeft regelmatig studiereizen gemaakt (o.a. naar Frankrijk en Italië). Lid van het Drents Schildersgenootschap (1969-1995). Schilder (zowel in olieverf als acryl) van portretten (af en toe), landschappen, naakten en vooral stillevens. Snijders heeft ook geaquarelleerd en, in het begin van zijn loopbaan, geëtst. Hij geldt als een van de meest vooraanstaande figuratieve schilders uit het eind van de 20e en het begin van de 21e eeuw. Werk van hem is o.a. in het bezit van het Drents Museum en de ING-collectie te Amsterdam.