Paddestoelenwerkgroep Drenthe (PWD)

Organisatie type: Natuurorganisatie

Stichting, opgericht 20 juli 1999, met als doel de kennis over paddestoelen in Drenthe te bevorderen, het verzamelen van gegevens te coördineren en de toepassing van mycologische kennis in het beheer van het landelijk gebied te bevorderen.

De werkgroep geeft daarmee met vrijwilligers een vervolg aan de lange traditie van professioneel paddestoelonderzoek in Drenthe verricht aan het Biologisch Station te Wijster. De werkgroep geeft een maal per jaar een Nieuwsbrief uit met daarin verslagen van de gehouden onderzoeken en excursies en de vorderingen op het gebied van de paddestoelkartering in Drenthe en aanbevelingen voor paddestoelvriendelijk beheer van natuurgebieden en openbaar groen. Bekende trekkers van de werkgroep zijn Eef Arnolds, Bernard de Vries en Rob Crispijn.