The Oldfashioned Jazzgroup

Organisatie type: Band

Band, in 1960 te Assen opgericht als Oldfashioned Jazzquartet.

De eerste leden waren Henk Hilbrandie (gitaar en piano), Andries van Leeuwen (klarinet), Eduard Ninck Blok (trompet) en Alfred Luyke (slagwerk). Eind 1960 kwam Jaap Hilbrandie als gitarist bij de groep. De naam veranderde in The Oldfashioned Jazzgroup. Het eerste optreden vond plaats in zaal Bellevue te Assen, op 21 december 1961 tijdens het Kerstvolleybaltoernooi. De band speelde in het begin vooral op schoolfeesten van de Asser ulo, hbs en van het gymnasium. Het repertoire bestond niet alleen uit oude jazz maar ook rythm en blues en rock and rol. In 1962 trad Harry Muskee toe op contrabas. Ze gaven op 14 april 1962 een succesvol jazzconcert in het Concerthuis (De Kolk) in Assen. Muskee verliet de groep om met Eelco Gelling verder te gaan. Jenne Meinema viel geregeld in als saxofonist. Vele wisselingen volgden, o.a. Henk de Bruyn trompet en contrabas, Focco Huisman piano; in 1967 hield de groep op te bestaan.

In 1977 werd The Oldfashioned Jazzgroup heropgericht door Jaap Hilbrandie, en speelde dat jaar weer op het Kerstvolleybaltoernooi. Het repertoire veranderde en werd uitgebreid met jazzrock en latin. De Zuid-Afrikaan Darius Dhlomo trad geregeld met hen op als zanger. In 1985 werd een jubileumconcert georganiseerd. Na een muzikaal uitstapje naar Polen, werd in 1989 besloten de groep te ontbinden. IDiscografie: cassette met live-optreden Hotel Bieze Borger (17-02-1981).

In het artikel over de Old Fashioned Jazzgroup, wordt melding gemaakt over een eerste reunieconcert van de groep na de ontbinding in 1989. In december 1999 vond het eerste reünieconcert plaats tijdens het 10e lustrum van het Kerstvolleybaltoernooi in DeSmelt in Assen.